Opis produktu: Francuska kuchnia Podróże kulinarne - Praca zbiorowa
Francuska kuchnia Podróże kulinarne - Praca zbiorowa
Kolekcja ''Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy'' to seria pięknie wydanych albumów, w których praktyczną wiedzę kulinarną uzupełniają ciekawostki i tajniki kuchni różnych zakątków świata. Każdy tom przedstawia najsmaczniejsze potrawy świata, unikatowy klimat i tradycję kuchni każdego z 25 opisywanych krajów. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów z wybranego kraju, w każdym tomie znajdą Państwo sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej popularne potrawy i przyprawy. Każdy tom serii podzielony został na pięć działów: ''Palcem po mapie...'' - o kulinarnych regionach i ich charakterystyce ''Z historią w tle...'' - o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach ''Na talerzu...'' - o sposobach przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów ''Wokół stołu...'' - o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych oraz ''Polecane przepisy...'' - wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni. Wszystkie zamieszczone w książce przepisy są trzykrotnie sprawdzone podczas słynnych testów kulinarnych ''Autralian Women's Weekly''. Co gwarantuje, że potrawy te są smaczne i łatwe w do przygotowania.