Produkty wg producenta

powiększ

Cena: 217.54 zł

Opis produktu: Sprawozdanie finansowe 2009 według MSSF/MSR i Ustawy o rachunkowości. Wycena ? prezentacja ? ujawnia - Julia Siewierska, Michał Kołosowski

Wyjątkowa na rynku publikacja przygotowana przez doświadczonych biegłych rewidentów, którzy szczegółowo i wyczerpująco omawiają zagadnienia zawiązane z zamknięciem roku 2009 i sporządzeniem rocznego sprawozdania finansowego zarówno według standardów MSR/MSSF jak i Ustawy o rachunkowości oraz Krajowych Standardów Rachunkowości. Duży nacisk położono na zmiany przepisów międzynarodowych obowiązujących dla okresów sprawozdawczych rozpoczynających się 1 stycznia 2009 i później, uwzględniając m.in.: MSSF 3 'Połączenia jednostek', MSSF 8 'Segmenty operacyjne', MSR 23 'Koszty finansowania zewnętrznego' czy MSR 1 'Prezentacja sprawozdań finansowych'. Autorzy charakteryzują obszary tematyczne związane z poszczególnymi pozycjami bilansu i rachunku zysków i strat, pod kątem wyceny, prezentacji i koniecznych ujawnień w sprawozdaniu finansowym wymaganych na gruncie zarówno polskich, jak i międzynarodowych regulacji bilansowych. Liczne przykłady praktyczne i zadania oraz rozwiązania wynikające zarówno z treści Standardów, jak i Interpretacji wydanych przez Komitet ds. Interpretacji Międzynarodowej Sprawozdawczości Finansowej pomogą każdemu księgowemu w prawidłowym zamknięcie roku 2009.

Podobne do: Sprawozdanie finansowe 2009 według MSSF/MSR i Ustawy o rachunkowości. Wycena ? prezentacja ? ujawnia - Julia Siewierska, Michał Kołosowski

54.50 zł
Sprawozdanie finansowe przedsiębiorstwa

Sprawozdanie finansowe jest końcowym produktem prac księgowych odnoszących...

91.50 zł
Wzorcowy plan kont z komentarzem do ustawy o rachunkowości i Międzynarodowych Standardów Rachunkowości

Stan prawny na 15.12.2008 r.
Nowelizacja ustawy o rachunkowości w dniu 18...

105.50 zł
Rachunkowość finansowa w przykładach. Według ustawy o rachunkowości i MSR

Od 2005 roku wiele jednostek obligatoryjnie lub na podstawie własnego wyboru...