Ziemniaki. Kuchnia na co dzień i od święta
Ziemniaki - smaczne i pożywne - w kuchni są niezastąpione. Można z nich
przygotować potrawy proste i wyszukane, klasyczne i oryginalne. Jeśli
lubisz eksperymentować, mieszać smaki, z ziemniaków wyczarujesz pożywny
obiad, wykwintną przystawkę, danie na słodko. Możesz je podawać na co
dzień, jak i na eleganckie przyjęcie.
W tej książce znajdziesz 85 niezawodnych przepisów przedstawionych krok
po kroku. Autorzy - mistrzowie kuchni - proponują ziemniaki na różne
sposoby: gotowane w łupinach, w postaci klusek, placków, purée czy
frytek, pieczone i w sałatkach, na pikantnie i na słodko, z rozmaitymi
dodatkami.
Masz ochotę na oryginalne danie z ziemniaków? Wypróbuj sprawdzone
przepisy i odkrywaj wspaniałe smaki. Na co dzień i od święta.
- author: Jens Stumpf, Lutz Behrendt